VODOVOD I KANALIZACIJA

 

  Radna jedinica vodovod i kanalizacija je zadužena za normalno funkcionisanje vodovodne i kanalizacione mreže za naselje Bela Palanka i održavanje seoskih vodovoda na teritoriji opštine Bela Palanka.

Dužina vodovodne mreže u naselju Bela Palanka iznosi L≈42 km, Rekonstrukcija vodovodne mreže u predhodnim fazama (3 faze) izvršena je u dužini od L≈8,60 km, na najvećim prečnicima cevi, a i u određenim delovima naselja što je u mnogome smanjilo gubitke u mreži. U naselju Bela Palanka ostalo je još oko 33 km vodovodne mreže koja bi trebalo da bude rekonstruisana.

Sami gubici u vodovodnoj mreži iznose 70%,.Samom rekonstrukcijom vodovodne mreže pored gubitaka bile bi zamenjene i stare cevi (azbest cementne, pocinkovane) kao i priključci na njima.

Često dolazi do oštećenja, kvarova i gubitaka u mreži. Jedan od bitnijih planova u vezi sa održavanjem mreže i same ispravnosti pijaće vode je i redovno ispiranje mreže po planiranom rasporedu.

Atmosferska kanalizacija se kontroliše i održava u skladu sa našim mogućnostima. Planira se proširenje u nekim ulicama koje imaju problem kada je povećan priliv atmosferskih voda kroz izradu slivnih rešetaka.

– Plan čišćenja odvodnih kanala

Kanali koji su obuhvaćeni ovim ugovorom su sledeći:


  1. Kanal od gradskog groblja do banjičke česme u dužini od 497 metara će se izmuljavati kvartalno tokom godine.
    2. Kanal u ul. Dr. Zamenhova u ukupnoj dužini od 430 metara će se jednom izmuljavati kvartalno tokom godine.
    3. Kanal u ul. 11. Oktobar u dužni od 770 metar koji je otvorenog tipa biće izmuljavan kvartalno tokom godine. Kao i deo kanala zatvorenog tipa u dužni od 205 metara.
    4. Kanal u ul. 11. Oktobar i to od raskrsnice sa ul. Lole Ribara do mosta na Mokranskoj reci kod autobuske stanice u dužini od 130 metara biće izmuljavan kvartalno tokom godine.

– Plan održavanja kišne kanalizacije i slivnih rešetaka

ANKETA

Kako ocenjujete usluge naseg preduzeca?

View Results

PRATITE NAS NA FACEBOOKU

VREMENSKA PROGNOZA

Bela Palanka
26°
Sunny
06:1118:39 CEST
Feels like: 26°C
Wind: 11km/h NW
Humidity: 31%
Pressure: 1016.3mbar
UV index: 0
MonTueWedThu
min 11°C
32°C / 13°C
21°C / 7°C
21°C / 6°C
Opstina Bela Palanka

САЈТ ОПШТИНЕ
БЕЛА ПАЛАНКА

ARHIVA

Follow by Email