GRADSKA ČISTOĆA, ZELENILO I JAVNA RASVETA

Gradska čistoća raspolaže sa četiri kamiona:

  1. Kamion Mercedes 8m3 (75-kontejnera)-smećar
  2. Kamion Volvo 4m3 (35-kontejnera)-smećar
  3. Kamion Iveko 5m3 (44-kontejnera)-smećar
  4. Kamion Fiat-Dukato-kiper

Jedan od najvažnijih planova radne jedinice gradska čistoća i zelenilo je redovno servisiranje i održavanje kamiona, bez kojih ne bi mogli zamisliti rad na sakupljanju i izvoženju smeća.

Izvoženje smeća na Regionalnu deponiju zbog udaljenosti deponije i zbog uštede goriva vršiće se prevashodno kamionom marke Mercedes-smećar u vremenu od 0600-1400 časova i kamionom marke Iveko-smećar takođe u terminu od 0600-1400 časova. Dok kamion marke Volvo-smećar koristiće se za ulice koje su nepristupačne za kamion Mercedes i Iveko. Kamioni smećari radiće svih 7-dana u nedelji.

Kamion Fiat-Dukato koristiće se za izvoz košene trave, granja od orezivanja drvoreda kao i za uklanjanje divljih deponija na teritoriji grada.

U saradnji sa komunalnim inspektorom planira se uklanjanje i čišćenje divljih deponija na teritoriji grada. U planu je popravka i kupovina, odnosno nabavka novih uličnih kanti za smeće kako tzv. banderašica tako i kante u žardinjerama.

Čišćenje i uređenje grada, orezivanje drvoreda i košenje travnativ površina, vršiće se po operativnom programu u kome su navedene sve lokacije koje će se redovno održavati, a tokom održavanja manifestacija obuhvaćenih kalendarom kulturno sportsko turističkog leta 2019 planirano je dodatno angažovanje radnika JKP „Komnis“.

JAVNA RASVETA

Pod održavanjem javne rasvete podrazumeva se održavanje javne rasvete na teritoriji grada (ulice, trgovi, parkovi, pešačke površine, površine ispred i oko stambenih i drugih objekata, uređenih rečnih obala i drugih javnih površina), kao i javna rasveta na teritoriji mesnih zajednica.

Redovno održavanje i zamenu pregorelih sijalica vršiće 2-radnika JKP. „Komnis“, dok će zamenu foto-releja, kontaktora i osigurača u trafo-stanicama, uz obezbeđenje materijala od JKP. „Komnisa“, obavljaće radnici EPS-a kao i do sada.

U cilju što efikasnijeg rada sistema javne rasvete pozvati građane kao i predsednike mesnih zajednica da odmah kada primete signaliziraju i prijave lokacije na kojima je došlo do pregorevanja sijalica ili do kvara na mreži kako bi što hitnije otklonili isti.

ANKETA

Kako ocenjujete usluge naseg preduzeca?

View Results

PRATITE NAS NA FACEBOOKU

VREMENSKA PROGNOZA

Bela Palanka
26°
Sunny
06:1118:39 CEST
Feels like: 26°C
Wind: 11km/h NW
Humidity: 31%
Pressure: 1016.3mbar
UV index: 0
MonTueWedThu
min 11°C
32°C / 13°C
21°C / 7°C
21°C / 6°C
Opstina Bela Palanka

САЈТ ОПШТИНЕ
БЕЛА ПАЛАНКА

ARHIVA

Follow by Email